מערך הארגון

מידע וביצוע פעולות - איגוד הרבנים בישראל

סמכות הרבנים העליונה

הרב אשר בן חיים הרב הראשי של הארגון והפוסק ההלכתי בתחום הכשרות – בעל הסמכה לרבנות יורה יורה.
מומחה בתחום הכשרות למעלה מ 20 שנה

בראש מערכת הכשרות ניצבים הרבנים אשר עומדים על משמר הכשרות ומחויבים לתת הוראות ע"פ ההלכה לכל צוות הארגון.
לרבנים יש את הידע ההלכתי המקיף והמעמיק בכל תחום הכשרות ללא מורא וללא משוא פנים.
צוות הרבנים הם הסמכות היחידה לקבלה / שלילת תעודת הפיקוח מבית האוכל.

 

המטרה

להרבות כשרות ולתת מענה כשרותי לשומרי הכשרות בישראל.

.

מבנה המערכת

רבני האיגוד.
ההנהלה.
ראשי מדור ומפקחים.
משגיחי הכשרות.
נאמני הכשרות.
משאבי אנוש.
מבקר הארגון.
יחסי ציבור ותקשורת.

הנהלת הארגון

מערכת כשרות • התנהלות כלכלית •

כמו בכל גוף המורכב מבעלי מקצועות רבים ומגוונים, בארגון שלנו אנו פועלים לצרף  מפקחים וצוות על מנת להבטיח פעילות אמינה ויעילה לציבור צרכני הכשרות, אנו באיגוד הרבנים בישראל מנהלים את המערך ע"י צוות מקצועי בתחום הניהול אשר ימנע מכשול מהציבור ועל כן יש לנו אחריות לעדכן את הציבור על כל בעיה שיש בבית עסק.

 

מפקח הכשרות

מפקחים • משגיחים • נאמנים

תפקיד המפקח לוודאות כי אכן משגיח הכשרות המשגיח בעסק עושה את עבודתו נאמנה כמו ברירת אורז, ניפוי קמח, קליטת המוצרים, עמידה על זמני העבודה של המשגיח, ביקורות פתע, סיוע למשגיח בכל בעיה, תיאום הכשרה לבית עסק והצבת משגיח במקום.

משגיח הכשרות

תפקידו של משגיח הכשרות הוא תפקיד מאוד חשוב ואחראי שעליו מסתמכים רבני האיגוד והמפקחים, על המשגיח להיות נוכח בבית עסק ולעשות את המטלות בבית העסק. המשגיח מחויב להיות בעל ידע בתחום הכשרות ולעבור הכשרה מקצועית והלכתית ע"י צוות הארגון שלנו, בכל בעיה או שאלה שמתעוררת על המשגיח לפנות ישירות למפקח הממונה עליו, כל האחריות על האוכל הנעשה והמוגש במקום היא בידי המשגיח בלבד. על המשגיח להדליק את האש בכל בוקר להיות נוכח בעת קליטת המוצרים המגיעים למקום, לראות שאכן שטפו את ירק העלים הנקי מחרקים בצורה מקצועית עם סבון סטרילי המאושר, לקלוט את הבשרים המגיעים למקום ולראות כי אכן ישנה תעודות משלוח חתומות בשני חותמות לפחות, ניפוי הקמח הפרשת החלה ברירת כל סוגי הקטניות הנדרשות.
סמכות המשגיח להפסיק את התהליך של הייצור או ההכנה של האוכל המבושל במקום.
המשגיח עובר ריענון כמדי כמה חודשים ע"י ימי עיון לימוד ואף בחינות תקופתיות הנותנות למשגיח ידע עשיר ושינון.
משגיחי הכשרות מקבלים את שכרם מאיגוד הרבנים בישראל ע"פ חוק עם תלוש משכורת מסודר כחוק.
חל איסור מוחלט למשגיח / מפקח וכל עובד מטעם הארגון לקבל תשלום מבעל העסק.

תקשורת

במערכת שלנו ישנה תקשורת בין המשגיח והמפקח לרבנים בכל עת, העברת ההכרעות אל צוות הרבנים, הרבנים מעבירים את המלצתם להנהלת המערכת העוסקת בין היתר בפרסום ויחסי הציבור וכל זה על מנת לתת מידע לציבור שומרי הכשרות בכל שינוי המתרחש בבית עסק הנמצא בפיקוח הארגון או לחילופין בהסרת הפיקוח מבית העסק.

עשרת הדברות קבלת תעודת פיקוח לבית העסק.

1. בעל עסק המעוניין לקבל פיקוח כשרותי לבית האוכל חייב להצהיר על מצג אמת בפני עו"ד הארגון כי אכן כל הנהלים שקיבל מוסכמים לו וכי חל איסור מוחלט להפר נהלים אלו וכי הוא מתחייב להכניס מוצרים כשרים למקום ולסגור את המטבח בשבת, הפרת ההסכם תהווה עילה לתביעה משפטית כנגד בעלי המקום.

2. בעסק חלבי ובשרי חייב להגדיר גבולות ועמדות בישול נפרדות כגון ציוד כלים ולוגיסטיקה נפרדת לכל מטבח המופרד.

3. יש להקפיד שבבית העסק יהיה נטלה לנטילת ידיים לפני הכנת האוכל המוגש במקום, לצורך כך יש לתלות שלטי הסבר בנושא ולחדד נהלים לעובדי המטבח והשפים.

4. הדלקת האש והתנורים תעשה ע"י המשגיח או נאמן הכשרות, ברמת פיקוח מהודרת הבישולים יהיו אך ורק ע"י בישול יהודי ואסור שיהיה גישה של נכרים לבישולים, כמו כן מפתחות המקררים והתנורים יהיו בידי המשגיח, הזמנת הבשרים והירקות יהיו אך ורק ע"י הנאמן כשרות או המשגיח.

5. אין להציג בחנות מצגות סרטים וכל תכנים שאינם צנועים.

6. חל איסור מוחלט להעסיק את המשגיח בעבודות אחרות כגון טבחות מלצרות ועוד.

7. חל איסור להציג או לרשום את המילה כשר בבית העסק, ניתן לרשום את הנוסח המצורף ע"פ חוות הדעת של עו"ד החברה.

8. הצגת בית האוכל ככשר בכל דרך שהיא מבלי שיש לבעלי המקום תעודת כשרות מהרבנות אינה עבירה על החוק, ניתן לרשום כי המקום מפוקח ע"י צוות רבני האיגוד ולהודיע ללקוחות השואלים כי אין תעודת כשרות במקום.

9. כל פרסום לעסק כגון שלטים מודעות פרסום ברדיו עיתונים וכד"ו יעבור לאישור ההנהלה של הארגון.

10. הנהלת האיגוד רשאית לפרסם בכל דרך שהיא, לרבות פרסום בעיתון על הסרת תעודת הפיקוח מבעל העסק.

נגישות