מידע למצטרפים

מידע וביצוע פעולות לצורך התקשרות עם איגוד הרבנים בישראל.

בעלי עסקים בתחום המזון | יש לכם מסעדה, בית מלון, אולם אירועים, ייבאוני מזון, נשמח לעזור לכם בכשרות של איגוד הרבנים בישראל לעסק שלכם.

 

בית עסק שבחר להצטרף לאיגוד הרבנים יכול לרשום את המילה או המונח כשר?

במידה ויש לעסק כשרות של הרבנות או הרבנות המקומית כן יהיה מותר לו לרשום את המילה "כשר"

במידה ואין לבעל העסק כשרות של הרבנות לא. אין להשתמש במונח "כשר" אין להשתמש במילים ע"פ ההלכה.
אין להשתמש במונחים אלו, במסעדה, או מחוצה לה, במודעת או באתרי אינטרנט.

אז מה מותר להציג בכתב?

מותר להכין שלט או דף מסודר ובו יפורטו הכללים שעליהם המסעדה שומרת
לדוגמה:

הקטניות עוברות ברירה ע"י המפקח, חומרי הגלם וכל המוצרים נבדקים ע"י המפקח, ירקות העלים מגיעים עם פיקוח הלכתי בנושא חרקים ועוברים שטיפה ע"י המפקח/הנאמן בסבון סטרילי המאושר ע"י הבד"ץ, הקמח מנופה בנפה בעלת צפיפות של 70 מ"ש המאושרת לניפוי מתולעים על פי הנהלים המחמירים ביותר.

הפירות והירקות מגיעים ממקומות מפוקחים בעניין תרומות ומעשרות.

הבישול במקום לדעת הרמ"א / לדעת מר בישול ישראל לחומרא.

כל המוצרים מגיעים מספקים כשרים החתומים על תעודות משלוח כדין.

הגבינות במקום בכשרות למהדרין של: בד"צ העדה החרדית / בד"צ הרב רובין / בד"צ בית יוסף וכ"ו

המסעדה / בית האוכל בפיקוח איגוד הרבנים בישראל פיקוח מזוו בע"מ וכל המוצרים כשרים.

מותר לציין את שם המפקח בבית העסק בכל הפרסומים ללא כל אזכור בכתב שהמקום כשר אלא אם כן התקבלה תעודת כשרות של רבנות מקומית בנוסף לתעודה הקיימת.

הארות והערות:

חשוב לא להציג שום מצג או פרסום שלא הועבר לידנו לבדיקה באמצעות מייל המערכת:
rabisrael.kosher@gmail.com
אפשר לפרסם את כל הנהלים הנ"ל המתקיימים במסעדה, במודעות פרסום עלונים לשבת אתרי אינטרנט.
יש לציין כי לבית אוכל זה אינו מחזיק בתעודת הכשר מטעם הרבנות הראשית.

האם אני יכול להגיד ללקוחות בעל פה שהמקום כשר?

כל המגבלות שפירטנו אינן חלות על מצגים שבעל פה, מותר לומר בעל פה שהמסעדה כשרה, ושהכשרות ברמה למהדרין ( בעסקים המפוקחים ברמת כשרות למהדרין בלבד)

איך משלמים אצלכם על הכשרות ?

איגוד הרבנים בישראל פיקוח מזון בע"מ משלמים את שכרם של מפקחי ונאמני הכשרות. בארגון שלנו החל מיום הקמת הארגון יש נתק מוחלט בין משגיח למושגח וחל איסור מוחלט למפקח לקבל את שכרו באופן ישיר מבעל העסק.

תעריפים ועלויות

המחירים אינם כוללים מע"מ | הארגון רשאי לעלות את המחירים בהתאם לשינויים בשעות הפעילות או בהיקף העבודה הנדרש במקום.

האם המפקח יכול לשלול ממני את ההצהרה שאני כותב על כך שאני מפוקח של ע"י איגוד הרבנים בישראל פיקוח מזון?

בהחלט כן

במידה ואני רוצה להחליף מפקח הכשרות?

ניתן לפנות להנהלת הארגון בכל בעיה והממונה על הפיקוח ההלכתי באיגוד הרבנים בישראל פיקוח ומזון בע"מ או למזכירות. פרטי אנשי הקשר לצורך התקשרות יצורפו לנציג מטעם המסעדה במסמך שבו מרוכזים אנשי צוות הארגון.

לקוח נכנס למסעדה שלי מה אני מראה לו ולמי אני מפנה אותו ?

אם נכנס אליכם לבית האוכל לקוח ורוצה לדעת על הכשרות בעסק שלכם, אתם רשאים להראות לו את התעודה וההצהרה שיש לכם, בנוסף אתם רשאים להראות לו את כל התעודות משלוח הנמצאים בתיק הכשרות של המפקח הנמצא בכל בית עסק, כששואלים אתכם מי המפקח/משגיח/נאמן/רב יש למסור את פרטי ההתקשרות הכתובים על התעודה שהנפקתם בהכוונת הארגון.

האם איגוד הרבנים בישראל פיקוח ומזון בע"מ רשאי לשלול ממני את התעודה מבית העסק?

כן, וזאת רק לאחר שבעלי המסעדה ביצע עבירה חמורה כגון: מכירת בשרים ומוצרים שאינם כשרים, פתיחת העסק בשבת או סגירת העסק לאחר כניסת השבת, פגיעה בכבודו ובמעמדו של מפקח המקום וכל הפרה של נהלי הכשרות.
במידה ואיגוד הרבנים בישראל פיקוח מזון בע"מ מצא מכל סיבה שהיא שלא להמשיך את ההתקשרות עם בעלי המקום, הבעלים יוזמן לשימוע לפני הסרת הפיקוח במשרדי הארגון ובכך יוחזרו לבעלי בית האוכל כל פרטי אמצעי התשלום המעודכנים במערכת.

מהם נהלי הכשרות שלכם לצורך קבלת פיקוח?

נהלי כשרות לפיצריות וחנויות פלאפל.

1. כל החומרי גלם לייצור הפיצה יהיו בכשרות מהדרין בלבד.

2. במקום העושים את הבצק במקום יש להפריש חלה מיכל עיסה ועיסה.

3. ההפרשה תהיה על ידי יהודי בלבד ועדיף שיהא שומר מצוות.

4. ניפוי הקמח יהיה על ידי נפה 50 מ"ש ומעלה בלבד.

5. כשעושים פיצה עם טונה יש לייחד מגש נפרד לפיצה זאת באפייה.

6. יש לציין שהפיצה עם טונה לנוהגים היתר בלבד.

7. יש להקפיד בניקיון הנפה מידי יום וכן על נקיון קערת עירבול העיסה.

8. יש לשמור את חבילות הקמח במקום קריר ולא לשים אותם על הרצפה אלא בהגבהה של דבר מה מעל הריצפה.

9. במקום שיש שימוש בביצים לזיוה וכדומה אין להשאיר ביצים גלויות בלילה אלא בתערובת מלח או מים.

10. יש לסגור את הפיצריה שעתיים לפני כניסת השבת ולפתוח חצי שעה אחרי צאת השבת.

11. הדלקת התנור תהיה על ידי עובד יהודי בלבד

 

נהלי כשרות לחנויות פלאפל

1. יש להקפיד שכל החומרי גלם יהיו בכשרות מהודרת.

2. ירקות עלים יהיו רק ממקום מפוקח ויעברו שטיפה בסבון סטרילי על ידי המשגיח או על ידי נאמן כשרות.

3. יש להשרות במיים את גרגירי החומוס ולבודקם מחרקים ועל כן הננו ממליצים לקנות גרגירי חומוס איכותיים בלבד.

4. יש לדאוג שהדלקת מכשירי הטיגון יהיו על ידי יהודי בלבד.

5. בשימוש בירקות רק ממקומות המפוקחים שבוצעו בהם הפרשת תרומות ומעשרות.

6. יש לסגור החנויות שעתיים לפני כניסת השבת ולפתוח חצי שעה לאחר צאת השבת.

7. בשימוש בכרוב יש אפשרות להשתמש בכרוב רגיל אחר שהורידו שכבת עלים ראשונה וחתכוהו לחתיכות וישרו אותו במיים עם סבון סטרילי 20 דקות ואחרי זה ישטפו תחת זרם מים.

8. יש לוודא כל לילה לפני הסגירה שהמטגנת מכוסה ולא נשאר השמן גלוי כל הלילה .אם רוצים להשתמש למחרת.

9. בצלים חתוכים וקלופים אין להשתמש בהם אם היו גלויים כל הלילה אלא אם השרו במיים או שמן או עם מלח.

לחץ כאן לחוות דעת המשפטית

נגישות